Nudelsoppan

Här är den alltså.
 


1 paket äggnudlar (250 g)
2 msk olja 
1 morot 
2 tsk röd currypaste 
1 burk kokosmjölk (400 ml) 
2 msk fisksås
1 grönsaksbuljongtärning 
3 dl vatten 
1 röd paprika 
150 g salladsärter 
3 salladslökar 
1 ask böngroddar eller alfalfagroddar


Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda dem med hälften av oljan.
Skala och skiva moroten tunt. 
Fräs morot och currypaste i resten av oljan i en kastrull ca 1 minut.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås (eller japansk soja), buljongtärning och vatten. Låt koka ca 5 minuter.
Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Strimla ärterna. Tillsätt i soppan.
Fördela nudlarna i skålar och häll över soppan.
Toppa med strimlad salladslök och böngroddar/alfalfagroddar.
Mat | |
Upp