Soppfredag

Egentligen ska man väl äta soppa på torsdagar, men vem bryr sig egentligen? 
 
4 port.
2 st kycklingfiléer
1 äpple
1 gul lök
Ca 1 msk curry
800 g passerade tomater
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
Svartpeppar
Salt
En nypa socker
Persilja
 
- Strimla kyckling och hacka äpple och lök
- Bryn curryn i smör och tillsätt kyckling, låt den få lite yta.
- Tillsätt löken och äpplet
- Häll på tomat, grädde och vatten.
- Ha i grönsaksbuljong och krydda med salt och peppar
- Toppa med persilja
 
 
 
Vitlöksbröd
Bröd 
En klick smör, ca 1-1.5 msk
Olja
2 vitlöksklyftor
Persilja
 
- Låt smör och olja smälta i en stekpanna
- Tillsätt vitlöksklyftor och persilja
- Låt småputtra lite (men bränn det inte)
- Lägg i brödskivorna och stek tills det fått färg och blivit lite krispigt. Tar bara ett par minuter.
Mat | |
Upp