Helg

Det är fredag och helg :) Idag ska jag och David träffa gänget som vi brukade köra Cirkelfys med på Williams! Imorgon ska vi hämta ett par sängbord och därefter åker vi till Stockholm. Davids bror har fyllt år så vi tänkte åka dit och käka lite mat och umgås lite :) På söndag blir det förhoppningsvis ikea. Behöver köpa tavelramar till våra nya tavlor vi ska ha i sovrummet :) 
 
Fullspäckat schema alltså! Kul!
Allmänt | | Kommentera |

Onsdagsmiddag på en torsdag

Jag och mina vänner har som tradition att äta middag ihop en gång i veckan. Denna vecka var det min tur :) Låg och läste hela dagen igår och helt plötsligt insåg jag att mina gäster skulle komma om 30 min haha, så det blev lite stress här hemma. Men det löste sig och vi fick mat på bordet. Temat var USA så jag bjöd på hemmagjorda ost- och bacon burgare med hemmagjord barbecuesås och coleslaw. Till efterrätt bakade jag Chocolate Chip Cookies och köpte en påse Skittles :) 
 
Maten blev god och alla verkade nöjda! Speciellt nöjd var jag över min barbecuesås och mina kakor som jag aldrig gjort med svenska mått förrut. Så det kommer säkert ut ett och annat recept här förr eller senare ;) hehe. 
 
Nu på morgonen har jag diskat lite, och nu kollar jag på gårdagens Masterchef och dricker kaffe! Sen ska jag väl fortsätta läsa lite, så jag hinner läsa ikapp till skolan på måndag!
 
 
Yum.
Allmänt | | Kommentera |

Steg för steg: Hambugerbröd

Ca. 14-16 bröd, beroende på storlek

4 tsk torrjäst
5 dl fingervarmt vatten
3 msk mjölk, 3%
4 ägg
18 dl vetemjöl special
5 msk socker
3 tsk salt
200 g smör

 

- Blanda jäst, vatten och mjölk i en bunke. Vispa två av äggen tills de blir fluffiga. Vänd ner i jästblandningen.
- Blanda mjöl, socker och salt i en annan bunke, skär smöret i minder bitar och knåda in tills mjölblandningen är smulig. Vänd sedan ner detta i jästblandningen.

 
- Knåda i bakmaskin eller för hand i ca tio minuter. Degen skall vara lite kletig. Gör en boll av degen, lägg den i en skål, täck med plastfolie.

 

 - Jäs i två timmar.

 
- Pressa ut luften ur degen med händerna.
 
 
- Jäs i en timme till.
 
 

- Lägg degen på ett mjölat bord och dela degen i 14-16 delar, beroende på hur stora du vill ha dem. Forma till bollar.

 

- Jäs i ytterliggare en timme. Här missade jag ett foto, men de jäser ganska rejält.
- Sätt ugnen på 200 grader, sätt en ugnsform med vatten i botten av ugnen. Vispa ett ägg och ha i en skvätt vatten. Pensla bullarna och grädda i ca 15-20 min. 

 

 
Det krävs alltså att man har lite tid då de jäser i sammanlagt 4 timmar. Jag gjorde en sånhär jättesats för att kunna frysa in några bröd också :) Sen att jag inte är den bästa på att forma bröd.. det struntar jag i, för de smakar fantastiskt! 
Mat | | Kommentera |
Upp